duminică, 11 noiembrie 2012

Generalizări

        O boală este o stare anormală care afectează corpul unui organism. Acesta este adesea interpretat a fi o condiție medicală asociată cu simptome specifice și semne [1]. Ea poate fi cauzata de factori externi, cum ar fi boala infectioasa, sau poate fi cauzate de disfunctii interne, cum ar fi bolile autoimune. La om, "boala" este adesea folosit în sens mai larg pentru a se referi la orice condiție care provoacă durere, disfuncție, stres, probleme sociale, sau moartea persoanei afectate, sau probleme similare pentru cele în contact cu persoana. În acest sens mai larg, aceasta include, uneori, leziuni, dizabilități, tulburări, sindroame, infecții, simptome izolate, comportamente deviante, și variații atipice de structura și funcția, în timp ce în alte contexte și pentru alte scopuri, acestea pot fi considerate categorii distincte. Boli afectează, de obicei, oamenii nu numai fizic, ci și emoțional, în calitate de contractare și de viață, cu multe boli pot modifica perspectiva cuiva pe viață, și personalitatea lor.
Moartea din cauza bolii este numit moarte prin cauze naturale. Există patru tipuri principale de boli: boli patogene, boala deficienta, boala ereditara, si boli fiziologice.


     
         Boala Termenul general, se referă la orice condiție care afecteaza functia normala. Frecvent, acest termen este folosit pentru a desemna în mod specific la boli infecțioase, care sunt boli punct de vedere clinic evidente care rezultă din prezența unor agenți microbieni patogeni, inclusiv virusi, bacterii, ciuperci, protozoare, organisme multicelulare, si proteine ​​aberante cunoscut sub numele de prioni. O infectie care nu este și nu va produce insuficiență evidente clinic a funcționării normale, cum ar fi prezența de bacterii si ciuperci normale în intestin, nu este considerată o boală, prin contrast, o infectie, care este asimptomatică în timpul perioadei de incubație, dar de așteptat să producă simptome mai târziu, este de obicei considerat o boala. Non-infecțioase boli sunt toate celelalte boli, inclusiv cele mai multe forme de cancer, boli de inima, si boli genetice.

Boala și de boală sunt, în general, utilizate ca sinonime pentru boala. [3] Cu toate acestea, acest termen este uneori folosit pentru a desemna în mod specific la experiența pacientului personal al bolii lor. [4] [5] În acest model, este posibil ca o persoană să să fie bolnavă, fără a fi bolnav (de a avea un obiectiv definibil, dar asimptomatice, conditie medicala), precum și de a fi bolnav, fără a fi bolnave (cum ar fi atunci când o persoană percepe o experiență normală, ca o condiție medicală, sau medicalizes-o situație care nu-boala lui, în sau viața ei). Boala nu este de multe ori din cauza unei infecții, ci o colecție de răspunsuri evoluat, comportamentul de boală, de către organismul care ajută de compensare a infecției. Astfel de aspecte ale bolii pot include letargie, depresie, anorexie, somnolenta, hiperalgezie, și incapacitatea de a se concentra.




      O tumoare pe creier apare atunci cand celulele din creier si decalajul multiplica necontrolat cauzând o masa numita tumora la forma. O tumoare pe creier pot fi benigne (non-canceroase) sau poate fi maligne (canceroase). Tumorile cerebrale pot fi formate în cadrul structurii creierului actuală, în cavitățile creierului, precum și în alte părți ale sistemului nervos central, cum ar fi coloana vertebrala. Tumorile cerebrale pot dezvolta, de asemenea, de la cancer la alte organe în cadrul unei persoane, care s-au raspandit prin alte parti ale corpului, de obicei prin sange.

       Statistica de cancer la creier În Statele Unite, aproximativ 43000 de cazuri de tumori cerebrale au fost raportate, în conformitate cu Registrul Central Brain Tumora a Statelor Unite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

medik