duminică, 11 noiembrie 2012

Sfaturi din Medicina

Pentru ce se utilizează SFATURI?

Acesta este utilizat în principal (dar nu exclusiv) la pacienții cu ciroză, în care tesutul cicatrizat cauzează blocarea parțială a fluxului de sange prin care trece ficat de vena portă la vena hepatică. Blocajul crește presiunea în vena portă, care se numeste hipertensiune portala. Ca urmare a creșterii presiunii, sângele portal curge preferential printre ramurile venei porte a venelor care provin de la organele abdominale care dreneaza in mod normal in vena porta. Aceste organe conectați cu vene care nu se arunca la vena portă și, astfel, by-pass ficat. Astfel, o mare parte din fluxul de sânge bypass ficat. Dacă aceste vene care merg la alte organe mari, ele sunt denumite vene varicelor sau varice. Varice care se formeaza in stomac si esofag se poate rupe si sangera.


Cum se realizează SFATURI?

Din păcate, unul din formularul de locuri de varice este în stomac și esofag inferior, iar aceste varice au tendința de a sângera masiv, provocând moartea frecvent la exsanguinare. Prin furnizarea de o cale artificială de sânge deplasarea de la intestine, prin ficat, și înapoi la inima, șunt plasate în cursul procedurii TIPS reduce presiunea in vena porta, prevenind formarea de varice.


Care sunt tipurile de sfaturi?

Există mai multe tipuri de șunturi portosystemic care sunt plasate chirurgical, dar SFATURI este o metoda non-chirurgical al plasarea unui shunt portosystemic. Șunt este trecut în jos vena jugulară de gât de către un radiolog folosind X-ray de orientare. Șunt apoi se introduce între portal și venele hepatice în ficat.


Care sunt complicatiile de sfaturi?

Există două complicații importante ale procedurii TIPS. Primul este encefalopatie hepatică, o afecțiune în care se crede că produsele toxice din intestine (de exemplu, amoniac), care sunt în mod normal, eliminate din sange de catre ficat rămâne în sânge și sunt livrate la creier. (Sfaturi permite sangelui toxina care conțin pentru a ocoli ficat.) Efectele asupra creierului poate varia de la modificări minore în gândire până la comă plin.

O complicație a doua este insuficienta cardiaca, datorită creșterii bruște în cantitatea de sânge se întoarce la inima prin shunt. Inima nu este în măsură de a pompa sangele care se intoarce destul de repede, rezultând în insuficiența cardiacă.



Sfaturi pentru Utilizarea Medicină
1. Adresați-vă medicului dumneavoastră și farmacistului pentru ori exacte, ar trebui să ia un medicament.
2. Adresați-vă medicului dumneavoastră și farmacistului ce efecte bune si rele-sa se astepte.
3. Spune-i medicului fiecare vezi, si farmacistul, despre alte medicamente sunteți luați, atât baza de prescriptie medicala si over-the-counter. Acest lucru este important, deoarece unele reacții adverse provoca atunci când acestea sunt luate cu alte medicamente.
4. Faceti o lista cu numele fiecărui medicament și un program zilnic de doze.
5. Pune o verificare pe listă, de fiecare dată când luați medicamentul. Face acest lucru, astfel încât să nu va luați două doze de același medicament.
6. Urmați instrucțiunile de pe etichetă. Nu luați mai mult sau mai puțin regizat.
7. Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă un medicament vă oferă simptome noi sau te face să te simți mai rău.
8. Când luați antibiotice: Luați totul, chiar dacă începeți să vă simțiți mai bine înainte de toate pastilele au dispărut. Dacă încetați să luați medicamente prea devreme, infecții veni de multe ori înapoi.
9. Niciodată nu începeți sau întrerupeți administrarea un medicament fără a spune medicului dumneavoastră.
10. Niciodată nu ia medicamentul prescris pentru altcineva.
11. Nu dați niciodată de medicamente cu oricine altcineva.
12. Arunca medicament dacă data eticheta spune ca a expirat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

medik